A homlokráncok elmondhatják

Senki sem szereti a ráncokat, de egy új tanulmány azt sugallja, hogy egyes ráncok nemcsak az öregedés jelei lehetnek — ezek jelezhetik a szívbetegség kockázatát. A franciaországi kutatók tanulmánya azt találta, hogy a számos, mély homlokránccal rendelkező emberek-több mint életkorukra jellemzőek-nagyobb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben, mint a homlokráncok nélküliek. A tanulmány szerzői azt mondták, hogy ha az eredményeket további kutatásokkal megerősítik, a homlok ráncainak vizsgálata egyszerű, olcsó módszer lehet a szívbetegségek magas kockázatának kitett emberek azonosítására.

“Nem láthat vagy érezhet olyan kockázati tényezőket, mint a magas koleszterinszint vagy a magas vérnyomás” – mondta Yolande Esquirol, a franciaországi Hospitalier Universitaire de Toulouse Központ munkahelyi egészségének docense. “Azért fedeztük fel a homlokráncokat jelölőként, mert olyan egyszerű és vizuális.

A homlok ráncai az érelmeszesedés markerei lehetnek

1Csak egy személy arcát nézve riasztást adhatunk; akkor tanácsot adhatunk a szívbetegség kockázatának csökkentésére” – mondta Esquirol, aki tegnap Münchenben mutatta be az eredményeket (Aug. 26) Az ESC kongresszusán 2018, Az Európai Kardiológiai Társaság éves konferenciája. A tanulmány azonban csak összefüggést talált a homlokráncok és a szívbetegségek fokozott kockázata között, így az eredmények nem azt jelentik, hogy a ráncok egyértelműen szívbetegségre utalnak.

Ezenkívül a kutatók megjegyezték, hogy a homlok ráncainak vizsgálata nem az a hely, ahol az embereket klasszikus kockázati tényezőkre, például a magas vérnyomásra és a koleszterinszintre értékelnék. De ha egy személynek sok mély homlokránca van, akkor vörös zászlót emelhet-mondták. “A homlok ráncai lehetnek az ateroszklerózis markerei”, vagy az artériák keményedése a plakk felhalmozódása miatt, mondta Esquirol. 9 új módszer a szív egészségének megőrzésére.

A kapcsolat pontos oka nem ismert, de” bizonyos tényezők, amelyek a bőr korai öregedéséhez vezethetnek, hozzájárulhatnak az artériák korai öregedéséhez “és az ateroszklerózishoz” – mondta Dr. Gregg Fonarow, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem kardiovaszkuláris orvostudományi professzora, aki nem vett részt a vizsgálatban.

Ráncos emberek

2A korábbi vizsgálatok összefüggést találtak más látható tulajdonságok – köztük a férfi-kopaszság, a fülcimpa gyűrődések és a xanthelasma (a bőr alatti koleszterin zsebek) – és a szívbetegség kockázata között. Az új tanulmányban a kutatók több mint 3200 Francia Felnőtt adatait elemezték, akik a vizsgálat kezdetén 32, 42, 52 és 62 évesek voltak. A résztvevők egy olyan vizsgán vettek részt, amelyen az orvosok felmérték a homlokuk ráncait, és a ráncok száma és mélysége alapján pontszámot osztottak ki a résztvevőknek. A nulla pontszám nem jelentett ráncokat, míg a 3-as pontszám “számos mély ráncot” jelentett.”

A résztvevőket körülbelül 20 évig követték, amelynek során a résztvevők közül 233 különböző okok miatt halt meg.Az emberek egy ránc pontszám 1 volt, ötször nagyobb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben, s az emberek egy ránc pontszám 2 vagy 3 volt, közel 10-szer nagyobb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben, szemben az emberek egy ránc pontszám 0.

A megállapítások is megrendezésre kerül után a kutatók figyelembe vett tényezőket, amelyek befolyásolják az emberek a halálozás kockázata a szívbetegség, beleértve a kor, nem, iskolai végzettség, a dohányzás állapota, a vérnyomás, a pulzusszám, a lipid szintek, illetve, hogy cukorbeteg.Az új eredmények “arra utalnak, hogy a homlokráncok jelenléte vagy hiánya némi betekintést nyújthat a jövőbe [a korai halál kockázata], és … potenciálisan többnek tekinthető, mint a bőr mély”-mondta Fonarow a Live Science-nek.

A ráncok az öregedés első és leglátványosabb jelei

3Ennek ellenére Fonarow azt mondta, hogy jövőbeli tanulmányokra van szükség az eredmények megerősítéséhez és a felnőttek szélesebb populációinak kapcsolatának értékeléséhez.A ráncok, az öregedés természetes része, a bőrben kialakuló vonalak és ráncok. A csak az arckifejezés során megjelenő vonalakat dinamikus ráncoknak nevezik.

Az idő előrehaladtával a dinamikus ráncok mély résekké vagy barázdákká (statikus ráncok) válhatnak, amelyek akkor is fennmaradnak, ha az arc nyugodt. Elkezdte észrevenni a hirtelen változásokat az arcán, mióta elérte a 40-et? Még akkor is, ha fiatalabb vagy, meg akarja akadályozni a bőr idő előtti öregedését? Nos, a ráncok az öregedés első és leglátványosabb jelei. Amikor a bőr kiszárad, az életkor előrehaladtával finom vonalak megjelenéséhez vezethet, különösen a szem, a száj körül, valamint a szemöldök között.

De ne aggódj! Bár ez nagyon természetes, hogy a bőr, hogy dolgozzon ki a ráncok, ahogy öregszünk, akkor késleltetheti a megjelenésüket, valamint csökkenti a meglévőket a megfelelő ellátást. Derítsük ki, hogyan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*