Hogyan lehet elkerülni a parazitákat a testünkben

Az araziták olyan élőlények,amelyek élő gazdaszervezetben élnek és táplálkoznak. Vannak különböző parazita férgek, amelyek az emberben tartózkodhatnak. Ezek közé tartoznak a laposférgek, tüskésfejű férgek, kerekférgek. A parazita fertőzés kockázata nagyobb a vidéki vagy fejlődő régiókban. A kockázat nagy azokban a helyeken, ahol az élelmiszer és az ivóvíz szennyezett lehet, a higiénia pedig gyenge. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon a parazita férgekről, plusz hogyan lehet elkerülni, hogy akaratlan gazdaszervezet legyen. Amikor a parazita fertőzés, laposférgek és fonálférgek valószínűleg bűnösök.

Ez a kétféle parazita féreg megtalálható számos élőhelyen. Szabad szemmel nem mindig láthatók. Kaphat egy galandféreget, amely egyfajta laposféreg, a galandféreg tojással vagy lárvákkal szennyezett ivóvízzel. A nyers vagy alulfőzött hús egy másik módja annak, hogy a galandférgek megtalálják az utat az emberekbe.

A gömbférgek, amikor teljesen kifejlettek,

1A galandférgek beágyazzák a fejüket a bélfalba, és ott maradnak. Innen bizonyos típusú galandférgek olyan tojásokat termelhetnek, amelyek lárvákká válnak, amelyek a test más részeire vándorolnak. A szalagféreg úgy néz ki, mint egy hosszú, fehér szalag. Akár 80 láb hosszúra is nőhetnek, és akár 30 évig is élhetnek egy emberben. A pinwormok apró, meglehetősen ártalmatlan férgek. Gyakoribb a gyerekeknél. Ezek a kerekférgek, amikor teljesen érettek, a vastagbélben és a végbélben élnek. A nőstény tojást rak az anus körül, általában éjszaka.

A tojások túlélhetik az ágyneműt, a ruházatot és más anyagokat. Az emberek megkötik őket, amikor megérintik a tojásokat, és a végén a szájukba teszik őket. A tojás olyan kicsi, hogy még belélegezheti őket, ha levegőben vannak. Könnyen átadhatók a gyermekek és a gondozók között vagy az intézményekben.

Bár a pinworm fertőzések általában ártalmatlanok és könnyen kezelhetők, a függelékben kevésbé gyakoriak a pinwormok, amelyek jelen esetben általában gyermekeknél, ritkán felnőtteknél fordulnak elő. Egy folyóirat cikk megállapította, végbélgiliszta, hogy egy ritka oka az akut vakbélgyulladás. Egy másik folyóirat cikk megjegyezte, hogy a műtéti úton eltávolított függelék szöveteiben a pinwormok ritkán fordulnak elő, és a kutatók azt is állítják, hogy a parazita fertőzések csak ritkán okoznak akut appendicitiset.

Bélparazita fertőzés tünetei

2Ezek a cikkek azonban megjegyzik, hogy a bélparazita fertőzés tünetei utánozhatják az akut appendicitisben tapasztalt tüneteket, bár az appendicitis előfordulhat, vagy valójában nem fordul elő.A fő kezelés vényköteles parazitaellenes gyógyszer. Ez a drogcsalád elpusztíthatja a parazitákat, és segíthet átjutni a szervezetén.A parazitaellenes gyógyszert kapsz, dózisok ütemezése, és a kezelés időtartama függ, hogy milyen típusú parazita fertőzés van. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését a tanfolyam közepén, még akkor is, ha jobban érzi magát.

Nagyon súlyos esetekben, amikor a paraziták behatoltak a test más részeibe, további kezelésekre, például műtétre vagy más gyógyszerekre lehet szükség a paraziták által okozott további problémák kezelésére.Kérdezze meg orvosát, ha speciális étrendet kell követnie, vagy ebben az időben táplálékkiegészítőket kell szednie. Kövesse kezelőorvosa utasításait. Magjában a parazita olyan szervezet, amely egy gazdaszervezeten vagy egy gazdaszervezetben él, és táplálékát a gazdaszervezetből vagy annak kárára kapja. “Bárki kaphat parazitát, de az Egyesült Államokban a paraziták többnyire elhanyagolt betegségek, amelyek marginalizált populációkban fordulnak elő  mondja Purnima Bhanot, Ph. D., a Rutgers New Jersey Orvosi Iskola mikrobiológiai docense. Ez nem jelenti azt, hogy mások immunisak, bár, mondja.

Míg a paraziták, mint a galandférgek, sok figyelmet kapnak, valójában ezeknek a szervezeteknek a széles skálája van, amelyek különböző betegségeket okozhatnak. Mindannyian különböző tüneteket okoznak mondja Amesh A. Adalja, M. D., a Johns Hopkins Egészségügyi Biztonsági Központ vezető tudósa. A “parazita” szó valójában egy esernyő kifejezés sok különböző szervezet számára, de három fő osztály létezik paraziták, amelyek betegséget okoznak az emberekben, eshetnek.

Autoimmun betegség tüskék

3Jelenleg gyógyítható majmok, a krónikus hasmenés, rögzítése, immunrendszer, összezavarodott, s mely egy pillanatfelvétel, amit a férgek lehet az emberek számára. Whipworms általában tekinthető egy csapás, de van is ok arra gondolni, hogy vannak előnyei. A majmoknál úgy tűnt, hogy helyreállítják a bél bakteriális egyensúlyát, és megakadályozzák a majmok immunrendszerét a veszélyes túlreagálásban. Ha összehasonlítjuk a majmok volt colitis egészséges majmok, van egy nagy különbség a típusú baktériumok, amelyek kapcsolódnak a bélfalon,” mondta mikrobiológus P’ng Loke a New York-i Egyetem, társszerzője Nov. 15 PLoS kórokozók tanulmány a féreg kezelés. “Az immunválaszt a férgek jelenlétére kalibrálják. Távollétükben más választ kap.”

A Loke egy kis kutatói közösség része, amely az autoimmun betegségek kialakulóban lévő elméletén dolgozik, amelyet az immunrendszer meghibásodása jellemez. A kutatók szerint az emberek számos baktériummal, vírussal és parazitával együtt fejlődtek ki, és valójában az ilyen organizmusoknak való kitettségre támaszkodnak, hogy megfelelően szabályozzák immunrendszerünket.

Egy évtizeddel ezelőtt ezt radikális ötletnek tekintették. De egy nagy kutatási testület most támogatja azt az elképzelést, a népesség-szintű megfigyelésektől kezdve, hogy a féreg felszámolását gyakran autoimmun betegség tüskék követik, az érintett mechanizmusok állatkísérletekig.

A paraziták, különösen azok a férgek, amelyeket együttesen bélférgeknek neveznek, különböző gyulladáscsökkentő válaszokat váltanak ki, lehetővé téve számukra, hogy a testünkben maradjanak. Az expozíció hiányában, amely evolúciós szempontból egy újabb, radikális aberráció, az immunrendszer furcsán viselkedhet. Túlreagálják, hogy mi legyen ártalmatlan inger, a portól és a pollentől a gyomrunkban élő hasznos baktériumokig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*